A webszemuveg.hu hivatalos blog oldala

2016. december 13. 20:32 - argasz

A napszemüveg nem a melegtől véd!

A napszemüveg elengedhetetlen kelléke a téli outfitünknek is. Egy dizájnos darab feldobhatja a szettünket, különlegessé varázsolhatja megjelenésünket. De egy jól megválasztott napszemüveg, nem csak divatos kiegészítő lehet, hanem rendkívül fontos szerepet tölt be szemünk megóvásának érdekében is.

01_1_p.jpg

Sokan azt gondolják napszemüveget csak nyáron kell viselni, hiszen akkor töltjük a legtöbb időt a napfényen. Ez téves megállapítás, ugyanis a téli hónapokban sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk látásunk védelmére. A hideg hónapokban, a jég és a hó szikrázó fehérsége elvakítja a szemet, ez hunyorgásra késztet, nem beszélve a káros UVA és UVB sugárzásról.
Létfontosságú érzékszervünk a szem, látásunk egészsége nem elhanyagolható. Talán nem is sejtjük mennyire fontos a napszemüveg viselése. Azt már mindenki tudja, hogy a leégés milyen veszélyekkel jár, a bőrrák kialakulásának elsőszámú kockázati faktora, de az erős napsugárzás nemcsak a bőrt károsíthatja. A nagy mennyiségű UV sugárzás hosszabb távú hatásai lassan és fájdalommentesen jelennek meg, és a látás romlásához vezetnek. A szemet érő UV sugarakat a szaruhártya többnyire kiszűri. A hó, vagy a víz által visszavert magas UV szintje azonban már gyulladást okozhat. Ez az állapot fájdalmas, és kellemetlen a gyulladt szem nagyon érzékeny. Persze egy jól megválasztott napszemüveggel a fent említett problémák orvosolhatóak.

Hogyan válasszunk napszemüveget?

(1) Elsődleges szempont, hogy nézzük meg a csomagolásban feltüntetett leírást. Mindenképp UV szűrőset keressünk, és olyat, ami bevizsgált. Kerüljük az utcán, vagy piacon, származási hely megjelölése, és leírás nélkül kínált termékeket. Nem kell drága és márkás napszemüveget választanunk ahhoz, védelmet biztosítsunk látásunknak.

(2) Figyeljünk a lencse színére is, választhatunk zöld, barna, kék, vagy akár sötét tónusút is. De tartsuk szem előtt, hogy más színű lencse ajánlott vezetéshez, sportoláshoz, vagy utcai viseletre. Vásárlás előtt kérjük ki az eladó véleményét.

(3) Ma már rengeteg napszemüveg fazon közül csemegézhetünk, igen színes a paletta a formákat illetően: ovális, kerek, széles, és még sorolhatnám. Mindig olyat válasszunk, ami jól illeszkedik az arcunkhoz, ne szűrődjön be oldalról vagy alsó- felső irányból a fény, ne lötyögjön, de ne is szorítson.

(4) A keret kiválasztásához is több alternatívánk van: - műanyag, - fém – vagy a kettő keveréke. Célszerű vásárlásnál figyelembe venni az életformánkat. (Nem mindegy, hogy valaki sportoló, sofőr, vagy babakocsit sokat tologató anyuka)

Végezetül, ha már szemünk fénye az egyik legértékesebb kincsünk, akkor ne csak kívülről, de belülről is óvjuk. Fogyasszunk sok vitamint, tudatosan táplálkozzunk, és tornáztassunk szemeinket. Az A vitamin a képalkotásban játszik fontos szerepet, fontos antioxidáns hatása is van. A C-vitamin immunrendszerünk védelmére szolgál, csökkenti a homályos látást. Az E vitamin segít a szembetegségek megelőzésében.

Tehát elő a napszemüvegekkel! Télen is bátran hordjuk őket, sétáláshoz, vagy sportoláshoz, kulcsfontosságú!

Egy jól megválasztott darabbal, mi is sikkessé válhatunk, akár úgy, mint a legnagyobb sztárok.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr8812046095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A webszemuveg.hu hivatalos blog oldala
süti beállítások módosítása